Status: zie onderaan (wat is er tot nu toe gebeurd?)
Direct aanmelden voor Nieuwsbrief Leylijnen

gif1 Introductie Nieuwsbrief Leylijnen

Beste vrienden en (on)bekenden,

In februari van het jaar 1999 kwam de Studiekring Leycentra Onderzoek met een nieuwsbrief: Ley-info 1. Helaas bleef het bij deze ene nieuwsbrief en de studiekring ging ter ziele. Met deze nieuwsbrief van de studiekring kwamen we in april van 2003 op het idee om zelf een nieuwsbrief uit te geven, waarin aandacht wordt besteed leylijnen en leycentra, wichelroedelopen en radiësthesie, heiligdommen, krachtplaatsen en aanverwante onderwerpen.

Voor veel mensen zijn leylijnen wel bekend, maar wat het precies zijn is onduidelijk. Zoals de mens meridianen heeft, heeft de aarde ook meridianen, ze worden leylijnen genoemd. Leylijnen zijn energiebanen die energie rond de aarde transporteren. Waar de leylijnen samen komen zijn ze (extra) krachtig, deze plekken worden leycentra of krachtplaatsen genoemd. Onze voorouders waren bekend met deze krachtige plaatsen. Daarom treft men op de plaats waar een aantal leylijnen elkaar kruisen een kerk of ander oud heiligdom aan. De meest bekende voorbeelden hiervan zijn Stonehenge in Engeland, Piramides van Gizeh in Egypte, maar ook de dolmens & menhirs van Weris en de hunebedden in Drenthe. Maar niet alleen daar. Ieder dorp en stad had in de oude tijden een heilige plaats, in de Middeleeuwen waren dit vooral de kerken en kathedralen, en voor die tijd heilige bomen, tempels, heilige heuvels, enzovoorts. Iedere streek heeft wel één of meer heiligdommen. In de prehistorie, de Middeleeuwen, en in de tijden ertussen, wisten de mensen dat dit plekken waren waar iets bijzonders aan de hand was. Ze wisten bijvoorbeeld van deze plaatsen door bijvoorbeeld het gedrag van dieren dat anders was dan op andere plekken, maar ze wisten het vooral doordat men toen veel gevoeliger was voor energieën dan nu het geval is.

De nieuwsbrief, die in april van 2003 van start is gegaan, behandelt het onderwerp leylijnen in vrij ruime zin. Alle aanverwante energieën en onderwerpen komen tot uitdrukking in de onderzoekingen van de verschillende mensen en groepen die aan deze nieuwsbrief bij dragen.

Het doel van deze nieuwsbrief is om mensen meer in contact te brengen met leylijnen, en voor informatieverstrekking te zorgen. Ook zou ik graag mensen er toe aan zetten om actief iets met leylijnen te doen op welke manier dan ook. Dit kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan een leylijngroep of er iets mee doen op individuele basis door zelf met een wichelroede of een ander instrument aan de slag te gaan. Natuurlijk zijn er ook andere manieren waarop er met leylijnen en de andere energieën gewerkt kan worden.

Deze nieuwsbrief zal ongeveer tweemaandelijks verschijnen en zal per email worden verstuurd. De nieuwsbrief is vrij om doorgezonden te worden, zodat de kennis van leylijnen meer mensen kan bereiken. Maar het is niet de bedoeling dat de nieuwsbrief op het internet wordt geplaatst in verband met privacy redenen.

Als u zich wilt aanmelden voor de Nieuwsbrief Leylijnen en op de hoogte gehouden wil worden over het onderwerp leylijnen in ruime zin, dan kunt het onderstaande formulier invullen. U krijgt bericht van uw aanmelding.

 
Aanmelden Nieuwsbrief Leylijnen

De gegevens blijven vertrouwelijk en zullen alleen gebruikt worden voor het versturen van de Nieuwsbrief Leylijnen.
-    Stuur een email naar druidedruide@hotmail.com met als titel "Aanmelden Nieuwsbrief".
-    Vermeld: uw naam, in welke provincie van welk land u woonachtig bent.
-    Vermeld: in welke soort bestand u de nieuwsbrief wilt lezen, keuze uit: in .doc (Word) of .pdf (Adobe Acrobat Reader).
-    Vermeld: of alleen de recentste nieuwsbrieven wilt ontvangen of ook de eerdere versies (momenteel 24 uitgaves die nog steeds de moeite waard zijn om te lezen).


 
Status:       (laatste wijziging hieronder: 24 december 2011)
-    Bevestiging aanmelding "Nieuwsbrief Leylijnen" verstuurd
(Heeft u de bevestiging niet ontvangen, meldt u zich dan a.u.b. opnieuw aan.)
-    Nieuwsbrief Leylijnen 1 t/m 26 is verstuurd (reguliere zending)


Status Nieuwsbrief Leylijnen 25: is verzonden op 24 december 2011.